Backlink nedir?

 

Bir sitenin başka bir siteden aldığı bağlantılara backlink denir. Kod adı : Referans.

Backlink almak ne işe yarar?

Dijital platformlarda görünür kılınmak için uygulanan önemli bir araçtır backlink. Google veri tabanında sitenizin değerinin yükselmesine ve arama motorunda daha görünür kılınmanıza vesile olur.

Backlink alırken dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta:

  • Sitenizin içerik kategorisine uygun sitelerden backlink alınmalıdır, aksi taktirde alakasız sitelerden ziyaretçi almanız size optimum fayda sağlamayacaktır.
  • Backlink aldığınız sitelerin kalitesi önemlidir, sürdürülebilir backlink’ ler için hem kaliteli hem de illegal içeriği olmayan sitelerden backlink almakta fayda var.

Backlink ifadesini biraz açalım;

Sosyal Sermaye

Sosyal sermaye ( social capital) kavramı, Bourdieu, Coleman, Puntnam, Fukuyama gibi sosyologların üzerinde çalıştığı, toplumsal alana ait unsurların birbirleri ile olan ilişkilerinin ve bağlarının,  aktörlerin( bireylerin) siyasi,ekonomik ve sosyal hayatlarına olan etkilerine karşılık gelen bir akademik ifadedir. Sizi daha ileriye götürebileceğini düşündüğünüz kurum ve insanlar ile bağ kurabilme potansiyelinizdir. Indirgenmiş ve kaba tabir ile; işe girerken aldığınız referanstır.

Backlink, dijital platformun sosyal sermayesidir.What’s That

Leave a comment